نويسنده:گروه نويسندگان





 

استحمام روزانه باعث راحتي و بشاشيت مي شود. در دوران بارداري فعاليت پوست افزايش يافته و مواد زائد بيشتري توسط آن دفع مي شود. زن بارداري قسمتي از مواد زائد بدن را نيز از راه پوست دفع مي نمايد و به اين دليل بسياري از خانم هاي باردار از عرق کردن زياد شکايت دارند.
در روي پوست سوراخ هاي ريزي وجود دارد که راه خروج عرق است و از اين راه است که مواد زائد بدن دفع مي شود. بنابراين اگر به علت عدم استحمام اين سوراخ ها بسته شوند اختلال در دفع عرق به وجود آمده و زندگي زن باردار به مخاطره مي افتد.
علاوه بر عرق مواد زائد بدن توسط کليه ها، روده ها و ريه نيز دفع مي شود. بشاشيت و لذت بعد از استحمام به علت باز شدن سوراخ هاي پوست است. با استحمام، سلول هاي مرده چربي و عرق خشک شده بر روي پوست شسته شده و سوارخ هاي پوست بار ديگر باز مي شوند.
درجه حرارت آبي که براي حمام گرفتن استفاده مي شود بسيار مهم است و بهتر است از آبي که درجه حرارت آن بين 29 تا 32 درجه سانتي گراد است استفاده شود. زيرا آب زياد گرم موجب خستگي شود و بايد از آب داغ اجتناب کرد.
زمان استحمام مهم نيست ولي در زنان بارداري که کم خواب هستند و يا خواب رفتن برايشان خيلي مشکل است استحمام قبل از رفتن به بستر آرامش بخش بوده و خوابيدن را تسهيل مي نمايد.
بعد از استحمام تا نيم ساعت از رفتن به محيط خارج اجتناب کنيد تا بدنتان خشک شود.
هميشه در موقع ورود و خروج از وان مواظب باشيد که پايتان ليز نخورد و براي جلوگيري از لغزيدن و افتادن مي توان از کف پوش لاستيکي براي پوشاندن کف حمام استفاده نمود.
استحمام نه تنها براي نظافت بلکه براي تحريک گردش خون نيز لازم است. بنابراين با ماساژ ملايم پوست با حوله بعد از هر استحمام، گردش خون تسريع شده و نتيجه بهتري عايدتان مي شود.
به عقيده ما در تمام طول بارداري مي توان از دوش يا وان استفاده نمود ولي، بعضي از پزشکان به علت بزرگي شکم و اشکال در حفظ تعادل بدن استحمام با وان در شش هفته آخر بارداري را منع مي کنند.
از اسپري هاي ضد بو و خوشبو کننده بدن نيز مي توان در دوران بارداري استفاده نمود. شنا کردن در استخري که آب آن مرتب عوض شده و به ميکروب آلوده نيست اشکالي ندارد.
منبع مقاله :
گنجي، مبين؛ پورفخاران، محمد؛ حجاران، مريم؛ (1391)، رموز طلايي بارداري موفق، قم: ابتکار دانش، چاپ ششم.